Uporaba in nega

Nasveti za nego

Steklena površina emajla ne deluje samo antibakterijsko, temveč je tudi posebno lahka za čiščenje. RIESS kuhinjska posoda je primerna za pomivanje v pomivalnem stroju - najprimernejši je prijazen program za kozarce. Vendar pa priporočamo, da se čiščenje izvaja ročno, saj bo to ohranilo svetleč lesk vse do naslednje generacije.

Ročno čiščenje

  • Po kuhanju izpraznjeno in še toplo posodo za kuhanje napolnite z vodo. Že po kratkem času se namočeni ostanki jedi z lahkoto odstranijo.
  • Ekstremno trdno oprijete ali prismojene ostanke hrane se lahko očisti tako, da se na kratko prevre z vodo in detergentom ter nato očisti z uporabo gladke strani gobice za čiščenje ali mehke krtače.

Čiščenje v pomivalnem stroju

  • Pred nalaganjem v pomivalni stroj odstranite ostanke jedi ali prismojeno (glej ročno čiščenje) in na kratko izperite s toplo vodo.
  • Uporabite prijazen program za pomivanje kozarcev.

Pripomočki za čiščenje in čistila

  • Priporočamo čiščenje s kremo za čiščenje in poliranje in z mehko gobico ali mehko krtačo.
  • Izogibanje se uporabi pretrdih pripomočkov za čiščenje, kot so žične krtače, jeklena volna, sredstva za čiščenje in poliranje z vsebnostjo peska in gobice za čiščenje z delci keramike. Vse to lahko razpraska površino.
  • Na površini lahko zaradi uporabe napačnih pripomočkov za čiščenje pride do pojava razpok,  s čimer se zmanjšuje tudi lesk. vendar se kljub temu lahko brez pomislekov posodo uporablja še naprej.
  • Črne  sledi večinoma pomenijo obrabo zaradi uporabe pribora iz nerjavečega jekla in se z lahkoto odstranijo  z uporabo  blage kreme za čiščenje in poliranje ali našega RIESS čistila za emajl.

 Pravilno skladiščenje

  • Emajlirano posodo - tako kot steklo – shranjujte dobro posušeno.
  • Madeže, ki nastanejo zaradi vodnega kamna, se z lahkoto odstrani z vodo in kisom.

 


Potrjujemo, da je artikel dokler je v pravilni uporabi v skladu z avstrijsko zakonodajo o varnosti živili in zaščiti potrošnikov (Lebensmittelsicherheits- und Verbraucherschutzgesetz– LMSVG), in pravilnika o materialih in izdelkih, namenjenih za stik z živili 1935/2004 (EG), 2005/31 (EG), 84/500 (EWG) in avstrijskega pravilnika o keramičnih izdelkih, namenjenih za stik z živili BGBL. Nr. 259/2006 ustrezen. Potrdilo o ustreznosti izgubi veljavnost v primeru, če se artikel uporablja na drugačen način ali pa se ga na kakršen koli način spreminja. Izključitev odgovornosti: V kolikor se z artiklom ne ravna v skladu s pravilniki in se ne upoštevajo Navodila za uporabo, izrecno izjavljamo, da ne prevzemamo nobene odgovornosti za nastalo škodo.